Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou

DSC_0024Ještě jednou se vrátím k pubertálnímu slovníku dvanáctileté dcery mé vzácné kamarádky Laděnky. Pokrm podobný tomuto nazvala ve školní jídelně „frbrble“ (francouzské brambory blee = hnusný). Troufám si tvrdit, že u téhle variace by změnila názor.

 

 

Na 4 porce:

– 300g krůtího masa (stehenní plátek)

– 50g prorostlé slaniny (bůčku)

– 1ks větší cibule

– 1ks stroužek česneku

– 400-500g brambor

– 100ml smetany

– 1ks vejce

– 1-2ks Mozarella (podle chuti a potřeby)

– Sůl, pepř, bylinková vegeta

Maso na nudličky orestujeme na rozpuštěných kostičkách slaniny. Po několika minutách přidáme půlkolečka cibule a stroužek posekaného česneku. Solíme a pepříme.

Zapékací misku podle potřeby a nutnosti (teflon ne) vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

Na dno poklademe vrstvu plátků brambor asi 1/2cm silných. Lehce osolíme. Urovnáme prochladlou směs z masa a nahoru další vrstvu brambor. Opět osolíme a přikryté poklicí nebo alobalem dáme trouby na 30 minut při 180°C

Mozarellu pokrájíme na kousky. Přidáme vejce a smetanu. Mletý pepř a špetku vegety. Urovnáme na povrch a vrátíme do trouby na 15 minut při 220°C.

Brnkačka a lahůdka. Dobrou chuť všem…

Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou01_net

 

Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou02_net

Sdílejte...

One Response to “Zapečené brambory s krůtím masem a Mozarellou”

Komentáře