Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Zdravý oběd v nezdravém kabátku

Hejk_200x_netSmažený Hejk

Když ono to smažený je tolik dobrý. Tohle jednoduchost sama a tak rychle usmažené, že o nějaké nezdravosti nemůže být řeč.

Hejk, nebo taky mořská štika. Jedna z levnějších mořských ryb na našem trhu. Má jemné, pevné a velice chutné bílé maso. A jednu výhodu – i po rozmrazení je docela dobrá. Na rozdíl od drahého a po rozmrazení hnusného lososa. Je pouze třeba rozmrazovst pomalu, v lednici. Pak opatrně dobře umýt ve studené vodě, osušit a…já ho prostě miluju smaženého.

Takže jen popráším česnekovou solí a obalím v trojobalu. Strouhanka samozřejmě může být vylepšená: citronovou kůrou, sušeným česnekem, kukuřičnou strouhankou, nebo drcenými cornflakes…

K tomu brambory, nebo kaši a salátek – mix listů  (Dubáček,Roketa, Rukola, Polníček, Mizuna) s Ceasar´s dresinkem.

 

Caesar dresink

– 2ks žloutek (nebo 1 žloutek a 1 celé vejce)

– 1dl olej (olivový, nebo 1:1 se slunečnicovým)

– 2ks ančovičky (sardelová pasta)

– 2čl citronová šťáva

– 2čl Dijonská hořčice

– 2čl med

– 1čl lžička bílý vinný ocet

– 1ks stroužek česneku

– Pepř černý mletý

 

Hejk

 

DSC_0001_net

Sdílejte...

Komentáře