Zdravý oběd v nezdravém kabátku
Když ono to smažený je tolik dobrý. Tohle jednoduchost sama a tak rychle usmažené, že o nějaké nezdravosti nemůže být řeč.
Hejk, nebo taky mořská štika. Jedna z levnějších mořských ryb na našem trhu. Má jemné, pevné a velice chutné bílé maso. A jednu výhodu – i po rozmrazení je docela dobrá. Na rozdíl od drahého a po rozmrazení hnusného lososa. Je pouze třeba rozmrazovst pomalu, v lednici. Pak opatrně dobře umýt ve studené vodě, osušit a…já ho prostě miluju smaženého.
Takže jen popráším česnekovou solí a obalím v trojobalu. Strouhanka samozřejmě může být vylepšená: citronovou kůrou, sušeným česnekem, kukuřičnou strouhankou, nebo drcenými cornflakes…
K tomu brambory, nebo kaši a salátek – mix listů (Dubáček,Roketa, Rukola, Polníček, Mizuna) s Ceasar´s dresinkem.
Caesar dresink
– 2ks žloutek (nebo 1 žloutek a 1 celé vejce)
– 1dl olej (olivový, nebo 1:1 se slunečnicovým)
– 2ks ančovičky (sardelová pasta)
– 2čl citronová šťáva
– 2čl Dijonská hořčice
– 2čl med
– 1čl lžička bílý vinný ocet
– 1ks stroužek česneku
– Pepř černý mletý