Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Zelná polévka se sušenými hříbky a kroupami

Zelná polévka se sušenými hříbky a kroupami03V rámci hříbkových dnů jsem do svého menu zařadil opět jednou zelňačku. Ne ale tu tradiční jako jindy. Jednoduchost, to byla ta podstatná vlastnost kterou jsem dnes potřeboval. A namísto brambor stále oblíbenější kroupy. Takže ve výsledku z pěti ingrediencí a nějaké to koření. Paráda bez příkras.

 

 

 

 

Z čeho

– 1,5l vývar
– 300g zelí
– 2PL sušené houby
– 2PL kroupy
– 3PL jíška
– sůl, pepř, list

 

A jak

>> Do vroucího vývaru (vepřového nebo uzeného) vsypeme kroupy a po desíti minutách zelí. Tak jak je, jen překrájené. Přidáme list a špetku kmínu.

>> Po dalších dvacíti minutách přidáme namočené hříbky a jíšku.

>> No a za dalších dvacet minut mírného varu je hotovo.

 

Šoupnete li do toho ještě klobásku či kousek uzeného, jenom dobře. No a lžíce mleté papriky taky nebude od věci stejně jako smetana. To už jsou ale ty příkrasy.

 

Uvědomujete si to? Pět surovin, koření a tři body přípravy! A přesto tuhle jednoduchou klasiku dokáží někde tak zk… Škoda mluvit.

Zelná polévka se sušenými hříbky a kroupami

 

MDMP

Sdílejte...

Komentáře